TOP

我❤BB

8月の星-劉政諺

大家好,我叫薯仔。呢個名係我媽媽0係我未出世0既時候睇胎教書幫我改0既, 目的係方便我地傾計溝通。

我係一個容易馴服0既小朋友, 每天早上起床我會發出咿咿哎哎0既聲音, 好似貓仔喵喵叫咁溫柔,飲完奶奶之後媽媽會坐下,屈曲著雙腳將我放0係大脾近距離同我傾下偈,唱下歌,笑下. 玩完之後好快就覺覺豬喇!

唔好以為我得三個月人仔冇乜野講, 我其實係好鍾意傾計同玩口水,所以我另一個稱號係口水佬, 除此之外我好鍾意玩音樂腳踏 ,一開動音樂我就會好興奮,四肢不停擺動.另外我仲有一個我好鍾意0既玩具,就係奶樽形0既手鈴, 佢0既聲音清脆,二個半月大0既我就已經識揸起手鈴玩喇!我好鍾意飲奶奶,三個月大0既我已經飲七安/三小時.每個月最少總會有一日同媽媽會0既朋友仔見面,玩耍,拍照,所以我每日我0既生活係好多姿多采嫁!

BB姓名:

劉政諺

出生日期:

2013年8月8日

出生時磅數:

6磅半

尿片牌子:

merries

奶粉牌子:

雅培

趣怪的興趣:

有時我會發出 ‘吾吾’的聲音,樣子很用力,經常給人錯覺以為我便便了, 其實我真正便便是不會發出聲音架!

 

繁體中文 English